audi-dakar-kapak.jpg

Audi RS Q e-tron Dakar’dan önceki son testini yaptı

Audi Sport Takımı, 2024 Dakar Rallisi'nde yarışacağı aracı Audi RS Q e-tron'un organizasyondan önceki son büyük testini gerçekleştirdi. Fransa’daki testlerde Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger ve Carlos Sainz/Lucas Cruz'dan oluşan Audi ekipleri son detay ayarları yaptılar. Bu yıl üçüncü kez Dakar Rallisi’nde mücadele edecek olan Takım, son testlerde önceliği aracın tüm bileşenlerinde dayanıklılığını daha da artımaya verdi.

Audi Sport, Dakar Rallisi öncesi son provalarını yaptı. Takımın üç ekibi Château de Lastours'da düzenlenen beş günlük test boyunca toplam 900 kilometreden fazla yol kat etti.

Araçla ilgili geliştirme çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Audi Motorsport Başkanı Rolf Michl, "Şimdi Ocak ayından önce kalan lojistik çalışmalara odaklanıyoruz. Mümkün olduğunca iyi hazırlandık, ancak Dakar Rallisi takvimdeki en iddialı ve açık ara en zor görev olmaya devam ediyor. Tüm takıma ve yarışacak ekiplerimize bu zorlu görev için bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Son testlerde mühendisler, Takım Direktörü Dr. Leonardo Pascali'nin liderliğinde araçla ilgili birçok konuyu tekrar gözden geçirme fırsatı buldular. Yüksek voltajlı bir batarya ve bir enerji dönüştürücüsüne sahip elektrikli aktarma organlarıyla karakterize edilen Audi RS Q e-tron’un batarya sistemi ve diğer bileşenleri, Fransa'daki son dayanıklılık testlerinden geçmek zorundaydı. Gerçekleştirilen testerin lojistik açıdan bir çok avantajı olduğunu söyleyen Pascali,“Almanya'dan bir şeye ihtiyacımız olduğunda kısa reaksiyon sürelerinde sonuç alabildik. Hem önceki modelden devralınan parçalar hem de yeni geliştirilenler olmak üzere tüm montajları ve sistemleri gözden geçirdik. Tüm alanlarda belirlenen standartları karşılamak önceliğimiz oldu." diye konuştu. Hazırlık sürecinde farklı coğrafyalarda gerçekleştirilen testler, pilotlara RS Q e-tron araçlarının Dakar Rallisi için son ayarlarını yapmaları için de fırsat sundu.

Son testlerde kontrol listelerinde yer alan tüm noktalar üzerinde gerekli çalışmaları yapmayı başardıklarını söyleyen Q Motorsport Takım Müdürü Sven Quandt, "Pilotlarımız ve mühendislerimiz araçları Dakar Rallisi için hazır hale getirdiler. Carlos, Mattias ve Stéphane mutlular. Dakar Rallisi'ne heyecanla ama aynı zamanda gönül rahatlığıyla gidiyoruz. Herkes gerçek bir takım oyuncusu olduğunu gösterdi. Görevlerine bilinçli bir şekilde yaklaşıyorlar. Bu da Dakar Rallisi için güvenimizi artırıyor." dedi.

  • audi-dakar-11.jpg
  • audi-dakar-3.jpg
  • audi-dakar-7.jpg
  • audi-dakar-10.jpg
  • audi-dakar-2.jpg
  • audi-dakar-5.jpg
  • audi-dakar-4.jpg
  • audi-dakar-6.jpg
  • audi-dakar-8.jpg
  • audi-dakar-1.jpg
  • audi-dakar-9.jpg