Elektromobilite, dünya çapında daha sürdürülebilir mobilitenin anahtarıdır. Bu nedenle kendimize 2025 yılına kadar 30 elektrikli araç sunma hedefi koyduk; bunların 20'si elektrikli modda yerel olarak CO₂ emisyonu üretmeyen tamamen elektrikli otomobiller olacak. Bizim için elektrikli mobilite, daha sürdürülebilir ve iklim dostu bir ulaşım sisteminin temel unsurudur. Audi'de sürdürülebilirlik ve geleceğe yönelik heyecan verici konular hakkında bilgi edinin.
Yaşamaya değer bir gelecek için Greenovation
Audi Stiftung für Umwelt GmbH, insanlar, hayvanlar ve bitkiler için doğal yaşam temellerini korumak ve muhafaza etmek amacıyla teknolojileri ve çevre korumasına bağlılığı teşvik etmektedir. Audi Çevre Vakfı'nın sponsorluk projeleri yenilikçi, çevreyle uyumlu teknolojilere ve çevre eğitimi önlemlerine odaklanmaktadır. Sürdürülebilir eylem için itici güç oluştururlar ve insan davranışlarının doğa üzerindeki etkisi konusunda farkındalığı teşvik ederler. Audi Çevre Vakfı, 2009 yılında AUDI AG tarafından sosyal ve çevresel taahhüdünü güçlendirmek amacıyla yüzde 100 kendisine ait bir yan kuruluş olarak kurulmuştur.
Elektrikli otomobilin kalbi olan akülerimiz baştan sona üstün kalite, güvenlik ve tüm araç ömrü için tasarlanmıştır. Örneğin Audi e-tron'un ön seri araçlarından geri dönen aküleri, pazarlardaki ilgili yasal gerekliliklere uygun olarak çeşitli geri dönüşüm şirketlerinde geri dönüştürüyoruz.
2025 yılında satılan her üç Audi'den birinin elektrikli olması bekleniyor. Bu nedenle bataryalara olan talep artmaya devam edecektir. Audi, bu bataryaların yaşam döngüsünü mümkün olduğunca sürdürülebilir hale getirmeye kararlıdır ve 2017'den beri Global Battery Alliance'ın aktif bir üyesidir. İttifak, hem ham madde madenciliğinde insan hakları ve sosyal standartların korunmasına hem de lityum-iyon bataryaların yeniden kullanımına yönelik çözümler geliştirmeye odaklanıyor. Audi ayrıca, örneğin geri dönüşüm şirketi Umicore ile, yüksek voltajlı bataryaların bileşenleri için daha sonra tekrar tekrar kullanılabilecek bir döngü geliştirmek üzere araştırma ortaklıklarına giriyor. Kullanılmış bataryalara Ingolstadt'taki ana tesiste de "ikinci bir hayat" veriliyor ve bu aküler şu anda deneme amaçlı olarak forklift ve traktör ünitelerine güç sağlamak için kullanılıyor. AUDI AG üretim ve lojistik yönetim kurulu üyesi Peter Kössler, "Her lityum-iyon batarya, mümkün olan en iyi şekilde kullanılması gereken çok fazla enerji ve değerli kaynak içerir" diyor. Bu nedenle Audi, elektromobilite söz konusu olduğunda bataryalar için mantıklı bir ikinci kullanım konsepti de düşünüyor.
Elektrikli otomobiller, Almanya ve Avrupa'da kayıtlı tüm araçlar gibi, en üst düzeyde güvenliği garanti eder. Özel güvenlik sistemleri sayesinde hem yangın hem de elektrik çarpması riski önlenir. Bir kaza veya arıza durumunda, akünün akım akışı derhal kesilir, böylece artık voltaj kalmaz. Ayrıca akü, deformasyona karşı korunduğu alt gövdede büyük, çarpışmaya dayanıklı bir blok içine yerleştirilmiştir. Audi e-tron GT konsept otomobili üzerinde yapılan ADAC testleri, elektrikli otomobillerde yangın riskinin içten yanmalı otomobillerdeki kadar düşük olduğunu defalarca göstermiştir. Şarj işlemi her zaman tamamen zararsızdır ve yağmurda bile herhangi bir sorun olmadan gerçekleştirilebilir. Audi e-tron'unuzu hiç tereddüt etmeden araba yıkama tesisine sürebilirsiniz. ADAC'ın bu test raporunda daha fazla bilgi bulabilirsiniz: https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/elektromobilitaet/info/sicherheit-elektroauto/