Audi RS e-tron GT'nin aerodinamik ve aeroakustik özelliklerinden sorumlu geliştirme mühendisi Dr. Kentaro Zens şunları söylüyor: "Yolda araç havanın içinden geçer. Burada, rüzgâr tünelinde ise tam tersi: Araç sabit duruyor ve biz de etrafındaki havayı mümkün olduğunca eşit bir şekilde yönlendiriyoruz. Bunun için çok çaba sarf ediyoruz. Sadece hava akışı araçla doğru bir şekilde etkileşime girdiğinde güvenebileceğimiz doğru ölçüm sonuçları elde edebiliyoruz."
Zens, operatörlerin rüzgâr tünelini düzenledikleri kontrol panellerinin yanındaki iş istasyonunda oturuyor. İlgili tüm verileri ekranlardan okuyabiliyor: Sürükleme katsayısı nedir, ön aks kaldırması ne kadar yüksektir, arka aks kaldırması ne kadar yüksektir, hangi rüzgâr hızında ve hangi kayış hızında?
Yanında Aerodinamik ve Aeroakustik Geliştirme - Araç Projeleri Başkanı Thomas Redenbach duruyor: "Rüzgar Tüneli Merkezi faaliyete geçtiğinde, aerodinamik için gerçek yol koşullarının zemin simülasyonunu bu derece sessiz aeroakustik işlevsellikle birleştiren dünya çapındaki ilk otomotiv rüzgar tüneli oldu."
Bugün rüzgâr tüneli, haftanın altı günü sabah 7.00'den akşam 10.30'a kadar iki vardiya halinde çalışıyor. Ve Dünya Çapında Uyumlaştırılmış Hafif Hizmet Araçları Test Prosedürü (WLTP) sertifikasyonu yasa koyucular tamamlandığında, kapasitesi sonuna kadar kullanıldı. Moni Islam şöyle diyor: "Bu rüzgâr tünelinin karmaşıklığı, uzun yıllardır her gün bizim için çalışan kardeş departmanımızın tam bağlılığını ve teknik uzmanlığını gerektiriyordu. WLTP değerlerinin kanıtı olarak yasa koyuculara onaylı rüzgâr tüneli verileri sunmamız gerektiğinden, rüzgar tüneli operasyonlarındaki meslektaşlarımız biz geliştiricilere günde 23 saatlik test süresi sağladılar."