Barcelona'nın dinamik ritminde, Katalan mutfağını modern sanat eserlerine
dönüştüren Eduard Xatruch, kendine özgü teknikler ve yerel lezzetlerle
donatılmış bu mutfak, Katalonya'nın geleneksel lezzetlerini çağdaş bir
dokunuşla yeniden şekillendiriyor.
Gastromasa 2023 etkinliğinde Eduard Xatruch ile
bir araya gelerek bir röportaj gerçekleştirdik.
Ekibiniz sizin için ne ifade ediyor?
’’Bir üç kişiden oluşan bir şef ailesiyiz fakat arkamızda 120 çalışan var. Bu yetenek havuzu ve tutku birliği projelerimizi zaman içinde daha da sağlam hale getirmemizi sağlıyor.
Tasarım ne kadar önemli?
’’Ekibimde tasarımla ilgilenen özel bir ekip var, bu ekip sayesinde müşterilerime verdiğim hizmet kalitesi artmış durumda. Yeni makine, malzeme ve teknoloji arayışı içindeler her zaman. Bu da bizim daha ileri gitmemizi sağlıyor. Avangart tasarım ve teknoloji bir bütündür.
İstanbul size ne ifade ediyor?
‘’Dünyanın her köşesi çok özel, kendinize ait bir şey bulabiliyorsunuz. Fakat İstanbul benim için bir başka. Akdeniz’den gelen bir sinerji var. Bu kültür füzyonu ve gastronomiye olan saygı bana ilham veriyor.