Audi, endüstri ve araştırma alanından 15 kuruluşla ortaklık kurdu ve Nisan 2023 sonuna kadar toplam 100 araç üzerinde derinlemesine testler yapmak üzere Ekim 2022'de MaterialLoop projesini başlattı. Daha fazla potansiyele sahip geri dönüştürülebilir malzemelere, yeni teknik süreçlerin geliştirilmesine ve ekonomik ve ekolojik olarak uygulanabilir olan geri dönüşüm yöntemlerine odaklanıyorlar. Amaçları, gelecekte otomotiv endüstrisinde çelik, alüminyum, plastik veya cam gibi geri dönüştürülebilir malzemeler için daha fazla malzeme döngüsünü kapatmak ve kaynaklara "ikinci bir hayat" vermektir. Pilot proje halen devam ediyor olsa da proje katılımcıları şimdiden malzemeleri otomotiv üretimine geri beslemeye başladı. Proje kapsamında geri dönüştürülen çeliğin büyük bir kısmı yeni modellerin üretiminde kullanılabiliyor. Audi, MaterialLoop projesi kapsamında geri dönüştürülen çeliğin büyük bir kısmını Audi A4 serisinin 15.000'e yakın iç kapı parçasını üretmek için kullanmayı planlıyor.
Plastik ve cam geri dönüşümü söz konusu olduğunda, proje temel konsepti müşteriler için somut hale getirmeye bir adım daha yaklaştı: artık onarılamayan hasarlı araç camlarından elde edilen cam granülleri eritiliyor, düz cam haline getiriliyor ve Audi Q4 e-tron için yeni bir araç camına dönüştürülüyor. Yeni Audi Q8 e-tron için emniyet kemeri tokası kılıflarının üretiminde karışık otomotiv plastik atıkları kullanılmaktadır. Önemli olan: ikincil malzemelerin kullanımı yüksek kalite standartlarıyla çelişmemelidir.
MaterialLoop'tan elde edilen bulgularla amaç, teknik olarak mümkün olan ve ekonomik ve ekolojik açıdan mantıklı olan her yerde otomotiv kullanımı için malzeme döngüleri sağlamaktır. Proje Audi'nin döngüsel ekonomi stratejisinin bir parçasıdır ve pratikte uygulamaya yönelik değerli bulgular sağlamaktadır.