Santiago'nun nabzında, doğanın sunduğu zenginliklerle harmanlanmış lüks bir
yemek anlayışı yaratan bir şef var: Rodolfo Guzmán. Kendi topraklarının özgün
malzemeleriyle beslenen bu yenilikçi mutfak, geleneksel ve modern dokunuşları
bir araya getiriyor.
Gastromasa 2023 etkinliğinde Rodolfo Guzmán ile
bir araya gelerek bir röportaj gerçekleştirdik.
Mesleğinizde ekip çalışması ne kadar önemli?
‘’Şef olmak kişisel bir tecrübe. Yemek dediğiniz şey aslında biraz kompleks ve herkesin kendine göre bir metodu var, dolayısıyla tutkunuzla çok alakalı. Kendi yolculuğunuza başladığınızda ise ekibiniz sizi ön plana çıkaracak en önemli konu. Ekibim benim ailem gibidir.’’
Gastronominin geleceğinde bizi ne bekliyor?
‘’Teknolojinin gelişimi gastronomide de aynı şekilde ilerliyor. Her şeyin zirve yaptığı bir dönemdeyiz. Yeteneklerimizi tanımak, teknolojiyi iyi kullanmak zorundayız. Gelecek bizim elimizde.’’
İstanbul size ne ifade ediyor?
‘’İstanbul öyle bir yer ki burada aylarca kalmak istiyorum, öyle bir tarihi var ki… Her seferinde geri gelmek istiyorum, burası bir şefin Disneyland’i gibi. İnanılmaz etkileyici.’’