Alman mutfağının kalbinde, yemekleri sanat eserine dönüştüren ve lezzetleri üç boyutlu bir deneyime çeviren bir yenilikçi var: Thomas Bühner. Yılların deneyimi ve ustalığı ile Bühner, klasik lezzetleri modern bir bakış açısıyla yeniden yorumluyor.
Gastromasa 2023 etkinliğinde Thomas Bühner ile bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdik.
Sürdürülebilirlik gastronomide size göre tam olarak ne ifade ediyor?
‘’Doğaya sahip çıkmak görevimiz, özellikle su tüketimi ve ürünleri kendi mahallenizde bulabilmek açısından çok önemli. Restoranlarda su ve elektrik tüketimine dikkat edilmesi gereken bir dönemdeyiz. ‘’
Gastronominin geleceğinde bizi ne bekliyor?
‘’Gelecekte çok fazla değişim öngörüyorum, ekip ve masraflar açısından. Yaşama masrafları her yerde artıyor, bu yüzden evler küçüldükçe, restoranların ve sosyal ortamların öneminin artacağını düşünüyorum.’’
Teknoloji kullanımınız nasıl gelişiyor?
Modern iletişim sistemleri kullanmaya başladık, özellikle ekip iletişimi için. Geleneksel yemek pişirme yöntemlerini de modern fikirlerle birleştiriyoruz.
Diğer hikayeleri keşfet
Rodolfo Guzmán
Santiago'nun kalbinde, doğanın sunduğu zenginliklerle harmanlanmış lüks bir yemek anlayışı yaratan bir şef.