Audi RS e-tron GT'nin heykelsi tasarımı, gran turismo'nun dinamik oranlarını bir Audi RS modelinin kendine özgü kişiliğiyle birleştiriyor.
Gelecek bir tutumdur. Üç yıldızlı İsviçreli şef Andreas Caminada, iyi yaşamın neden bir kordon-bleu menüden daha fazlası olduğunu ayrıntılarıyla anlatıyor.
Andreas Caminada, ana vatanı İsviçre'ye hala büyük bir aşkla bağlı olan üç yıldızlı bir şef. Grisons'ın yerlisi olarak, yüksek standartta bir hayat sürülmesine katkıda bulunan tapınağını kurmayı seçmiş.
Andreas Caminada, ana vatanı İsviçre'ye hala büyük bir aşkla bağlı olan üç yıldızlı bir şef. Grisons'ın yerlisi olarak, yüksek standartta bir hayat sürülmesine katkıda bulunan tapınağını kurmayı seçmiş.
Andreas Caminada'nın girişiminin kalbi İsviçre'nin Grasons kantonunda bulunan Fürstenau'dur. 45 yaşındaki adam, 20 yıldan kısa bir süre içinde kasabayı, Casa Caminada konukevinin, fırının, kahvehanenin, Oz'da kaliteli vejetaryen yemeklerin ve mücevherin keyfini çıkaran, iyi yaşamı sevenler için bir destinasyona dönüştürdü. Schloss Schauenstein, bir malikanede yer alan çok ödüllü bir yıldızlı restoran ve butik otel (andreascaminada.com, yalnızca Almanca). Komşu vadide büyüyen Caminada, "Bu küçük kasabaya yeni bir hayat verdik" diyor. Girişimci, Andreas Caminada'nın Bad Ragaz, Zürih, St. Moritz ve Bangkok'taki diğer kuruluşlarında, kanatları altına aldığı genç şeflere, ortak bir mutfak felsefesine dayalı olarak kendi imza tarzlarını geliştirme şansı veriyor. “Paylaştığımız vizyon ve tutkuya uygun olarak bu restoranlara hayat veriyorlar. Ben malikaneye aitim. Beni bulacağın ve kalmayı düşündüğüm yer orası." Andreas Caminada, iyi yaşamın zevklerini neyin oluşturduğuna dair görüşünü beş tezde özetliyor.
“Kendini tedavi etmek isteyen kişiler bize gelebilir, kaygılarını geride bırakabilir, rahatlayabilir ve duyularını şımartabilirler. Burada, memleketimde, hayatın küçük zevklerinin tadını çıkarabilirler; farklı bir bölgesel tat, tarih ve yeni başlangıçlarla sıcak bir karşılama. Benim, ekibim ve misafirlerimiz için burası bizim mutlu yerimiz.”
İsviçre'nin Grisons kantonundaki Fürstenau köyünde yer alan Schloss malikanesi, Andreas Caminada'nın üç yıldızlı restoranına ev sahipliği yapıyor.
Andreas Caminada: "Dağların koruyucu bir şekilde bizi kucakladığı, havanın mis gibi ve temiz olduğu bu yer benim evim.”
İsviçre'nin Grisons kantonundaki Fürstenau köyünde yer alan Schloss malikanesi, Andreas Caminada'nın üç yıldızlı restoranına ev sahipliği yapıyor.
Andreas Caminada: "Dağların koruyucu bir şekilde bizi kucakladığı, havanın mis gibi ve temiz olduğu bu yer benim evim.”
“Hiçbir şeyi abartmıyoruz. Ziyaretçiler ister kalede, ister Oz’da, isterse konuk evinde vakit geçirmek istesinler; hiçbir şekilde rahatsız edilmeden otantik bir deneyimin ve iyi yemeklerin keyfini çıkarabilirler. Hem sabırsızlıkla bekledikleri hem de gözlerini yeni şeylere açan bir fırsattır bu. Haz, tüm duyularınızı deneyime odaklamak demektir.”
Andreas Caminada gurme kreasyonları için “Mutfağımız basit ürünlerden oluşuyor çünkü herkes beyaz havyar veya deniz kestanesi gibi malzemeleri sevmeyebiliyor” diyor.
Andreas Caminada yemeklerini, Alpler’de ve elbette kendi bahçesinde yetişen malzemeleri kullanarak ortaya çıkarıyor. Yani kalkan değil yerel alabalık; çarkıfelek meyvesi değil deniz iğdesi kullanıyor.
Andreas Caminada gurme kreasyonları için “Mutfağımız basit ürünlerden oluşuyor çünkü herkes beyaz havyar veya deniz kestanesi gibi malzemeleri sevmeyebiliyor” diyor.
Andreas Caminada yemeklerini, Alpler’de ve elbette kendi bahçesinde yetişen malzemeleri kullanarak ortaya çıkarıyor. Yani kalkan değil yerel alabalık; çarkıfelek meyvesi değil deniz iğdesi kullanıyor.
“İyi yaşamak, misafirperverlik kültüründen doğar. Misafirlerimiz bizi ziyaret edip sunduklarımıza ilgi gösterdiklerinde onları memnun etmeyi sadece işimiz olarak görmeyiz; misafirlerimizi memnun etmek, bizim için bir tutkudur. İnsanların kişisel ihtiyaçlarını karşılamaya hizmet ettiğinizde, kendilerini size daha kolay teslim ederler.”
Sahip olduğu misafirperverlik kültürüyle Andreas Caminada, benzersiz bir sahip samimi bir ortamda yeni haz alemlerinin kilidini açıyor.
Sahip olduğu misafirperverlik kültürüyle Andreas Caminada, benzersiz bir sahip samimi bir ortamda yeni haz alemlerinin kilidini açıyor.
“Misafirlerimize alan tanıyoruz ama aynı zamanda her zaman ulaşacakları kadar yakınlarındayız. Her çalışan kalbini, ruhunu ve kişiliğini işine yansıtıyor. Ve misafirlerimiz buna bayılıyor.
Sonuçta ortaya, kendine özgü samimiyeti kusursuz bir abartısızlıkla ve tatlı bir sakinlikle süsleyen bir ambiyans ortaya çıkıyor.
Andreas Caminada, 2003 yılında Schloss Schauenstein otel restoranını açtığından bu yana yıldız mutfağı için dünya çapında övgüler alıyor.
Andreas Caminada'nın kalbi bu bölge için atıyor: “Nerede çalışırsam çalışayım, her hafta sonu evim olarak gördüğüm bu yere dönmek zorunda hissettim kendimi.”
Andreas Caminada, 2003 yılında Schloss Schauenstein otel restoranını açtığından bu yana yıldız mutfağı için dünya çapında övgüler alıyor.
Andreas Caminada'nın kalbi bu bölge için atıyor: “Nerede çalışırsam çalışayım, her hafta sonu evim olarak gördüğüm bu yere dönmek zorunda hissettim kendimi.”
“Muhteşem yemeklere ait unutulmayacak hatıralar ve kendine özgü bir tarzla şekillendirilmiş olağan üstü bir ambiyans yaratmaya çalışıyoruz, böylece burada geçirilen zamanın ve bu zamanı paylaşan insanların asla unutulmamasını istiyoruz. Misafirlerimiz bu mekanın duyular üzerinde yaptığı büyüye teslim olduklarında, bu mekan onlarla birlikte yaşamaya devam ediyor ve deneyimin verdiği haz ilham verici oluyor.”
Audi AG Marka Başkanı Henrik Wenders (solda), Andreas Caminada ile sohbet ederken.
Audi AG Marka Başkanı Henrik Wenders (solda), Andreas Caminada ile sohbet ederken.